Skip to content

Photos by Sofie

Min värld i bilder

Vi begav oss längst in bland hallonbuskarna och hittade de finaste hallonen och bakade sedan den mest fantastiska hallonpajen, Mums!

Ingridienser för 4 personer: 150g smör, 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 1/2 tsk bakpulver, 1 krm salt.
Fyllning: 3-4 dl hallon, 2 msk socker, 1 tsk potatismjöl.
Till servering: Vaniljvisp
Gör så här: Smält smöret. Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det sälta smöret och arbeta ihop alltsammans till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform. Lägg bären ovanpå degen. landa socker och potatsmjöl. Strö över sockerblandningen. Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt pajen svalna något. Pudra över vaniljsocker.